***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Денков пристигна в Украйна, за да потвърди подкрепата на страната ни. БСП vs. БСП – епизод пореден


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 26 февруари   

 

Българската поддръжка за Украйна, две години след безмилостната експанзия на Кремъл, ще изрази в Киев министър председателят Николай Денков.

Министър-председателят дойде в украинската столица тази заран, с цел да подчертае, че държавното управление ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

България е част от напъните на Европейския съюз, НАТО и интернационалната демократична общественост в поддръжка на Украйна.

***

На 2 януари балистична ракета е поразила осеметажна жилищна постройка, като са нанесени вреди по домовете на 321 фамилии. В офанзивата са починали мъж и жена. Седем жилището са изцяло унищожени. Вследствие на масираната офанзива по украинската столица с ракети и дронове са зародили пожари и опустошения в девет региона, показват от Министерския съвет. 

***

„ Иранците слагат акценти върху шиитските малцинства по целия ислямски свят. Русия прави това с политически партии и обособени интелектуалци, които активизират сходен вид кръгове на своя територия ”, разясни той. Според него евентуално в Украйна съществува най-голямата „ пета колона " (израз, трансформирал се в синоним на изменничество от вътрешната страна, бел. ред.).

***

Руски бойци са разстреляли седем украински военнопленници край Бахмут, съобщи ДПА, като цитира изказвания на публични представители на украинските управляващи.

Екзекуцията е била осъществена в събота покрай завладения от Русия град Бахмут в източната част на Донбас, заяви нощес в „ Телеграм " украинският комисар по правата на индивида Дмитро Лубинец. 

Той се базира на видеозапис, на който се вижда по какъв начин украинските бойци се предават „ с вдигнати ръце ".

„ Руснаците е трябвало да ги вземат в плен, само че вместо това са ги разстреляли безмилостно ", сподели той. " Подобна екзекуция е военно закононарушение ", добави Лубинец.

Този случай би трябвало да бъде регистриран като следващо нарушаване на интернационалното филантропично право от страна на съветските сили, акцентира той, написа Българска телеграфна агенция.

***

Българска социалистическа партия vs. БСП… епизод пореден…

„ Следва бойкот на европейските избори от страна на част от най-тясното управление на партията, защото сега се пробват да вкарат цялата градска организация във вътрешнопартийни избори и служебно назначение на ръководители на районни препоръки. По този метод ще се обезглави градската организация ".

Това съобщи ръководителят на БСП-София Иван Таков в ефира на „ Здравей, България ".

„ Градската организация на Българска социалистическа партия, аз и ръководителите на районни препоръки в столицата не водим войни с партията. Това би трябвало да е ясно. Заседанието, което се организира в неделя, нямаше кворум.

Една минута преди крайния период, в който трябваше да се разгласи неналичието на кворум, дадоха началото на съвещанието ”, уточни той. 

И акцентира, че има редовно нарушение на правилника на Националния съвет от хората, които са призвани да го пазят.

***

„ Бих се извинил на ръководителите на районните организации, тъй като прекратяването на техните мандати идва няколко месеца преди приключването им, само че просто уставът е подобен ". Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS във връзка решението на левицата за промяната на управлението в София.

По думите му решението на общинските съветници в столицата да гласоподават за ръководител и да вземат участие в комисии е било в прорез с политиката на Българска социалистическа партия. „ Прегърнаха се с ГЕРБ и си поделиха председателските места в комисиите ”, съобщи депутатът.

***

За €-скептици и копейка-носталгици

Хърватия е последната страна, която се причисли към Еврозоната.

Сега след приемането на еврото външният дълг е понижен изумително доста, разноските са на равнището на останалите страни, а заемите за семейства даже са на по-добри равнища от другите страни.

Според данните еврото не е повлияло на цените на стоките, а приходите са се нараснали и по този начин виталният стандарт е повишен, като през 2024 година се допуска, че това ще продължи.

***

„ Лихвените проценти у нас за държавните облигации са по-ниски от Унгария и Полша, и това се дължи на приемането на еврото “.

***

Безнаказаното принуждение в страната, в която УЖ има закон против насилието над животни, продължава…

Необезпокоявани, насилниците се усещат недосегаеми от закона. В резултат – вижте новините и какъв брой нови и нови случаи на принуждение против хора изникнаха. 

Те са почнали от някъде…

„ Кучето беше облято в кръв. Собственикът му ми сподели, че го е ухапало и по тази причина му е предизвикал това. Взех животното и го отнесох в клиника ”, описа Кадир Емин пред Нова тв.

„ Бях очевидец на насилието. Кучето се отскубна и бягаше по чудноват метод. Когато се приближих към портата, видях очевидно пийнал мъж. Имаше кръв по ръцете. Той ми сподели същото – че кучето го е ухапало и по тази причина го е пребил. Не сподели обаче нещата, които се е опитал да му направи и че кучето просто се е защитило ”, живееща в региона.

Законът (УЖ) планува от 1 до 4 години затвор и санкция от 1000 до 5000 лева

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР